Join the Oncolines Team

To Advance Precision Medicine for Oncology

Vacancy at Oncolines B.V.

 • Vacature Bioinformatica
  Universitair, M.Sc.
  (fulltime, 40 uur per week)

  Reageer op deze vacature via de website of via info@oncolines.com, uiterlijk 15 februari 2024

Oncolines B.V. in Oss, dochterbedrijf van Symeres, is een biotech bedrijf dat werkt op het gebied van de precisiegeneeskunde voor oncologie. Wij helpen farmaceutische bedrijven en onderzoekers wereldwijd het verschil te maken bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker. Dit doen we door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig contractonderzoek op het gebied van celbiologie, moleculaire biologie en bioinformatica. Zo testen we kandidaat geneesmiddelen van klanten op een grote collectie van genetisch gekarakteriseerde kankercellijnen (het Oncolines cellijn panel) met het doel nieuwe biomarkers te vinden die de activiteit van nieuwe medicijnen kunnen voorspellen in de kliniek. Ons team bestaat uit een groep toegewijde onderzoekers waarin een prettige werksfeer en het delen van kennis en vaardigheden met elkaar centraal staan.

Voor onze snel groeiende onderzoeksafdeling zijn we op zoek naar een onderzoeker (Scientist) met een afgeronde opleiding bioinformatica op academisch niveau (M.Sc.).

Als bioinformaticus voer je analyses uit van celbiologische, farmacologische en genomische data op basis van reeds ontwikkelde algoritmen. Je voert gerichte analyses van data uit naar aanleiding van vragen en verzoeken van klanten. Dit zijn farmaceutische en biotechnologische bedrijven, en academische centra wereldwijd. Je visualiseert en rapporteert de resultaten van je analyses, en presenteert deze samen met een meer ervaren onderzoeker aan klanten. Je onderhoudt en ontwikkelt scripts en templates voor de verwerking van data. Je draagt bij aan de verdere automatisering van in-huis gegenereerde data, het opzetten van nieuwe data bases en de ontwikkeling van nieuwe bioinformatica service producten.

We zoeken een recent afgestudeerde bioinformaticus of medisch bioloog met kennis en ervaring in de bioinformatica (M.Sc.). Ervaring met data analyse en visualisatie in R, ervaring met het verwerken van grote data sets, en kennis van, en affiniteit met de biologie van kanker zijn vereist voor deze functie. Teamgeest, resultaatgerichtheid en flexibiliteit zijn essentieel. Belangrijke eigenschappen zijn verder: nauwkeurigheid, het nemen van verantwoordelijkheid en interesse in nieuwe ontwikkelingen.

Bij voorkeur heb je ervaring met grote kanker databases, zoals DepMap en cBioPortal, en ervaring met machine learning en statistical modeling.

We bieden je een dynamische, innovatieve en prettige werkomgeving, waar je kunt bijdragen aan translationeel kankeronderzoek. Daarbij krijg je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. Aanstelling is fulltime, 40 uur per week. We bieden een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, 25 vrije dagen, en deelname aan een collectieve pensioenregeling. We bieden een contract voor de duur van één jaar met de intentie dit op termijn om te zetten naar een vaste aanstelling.
Het is onze missie om ervoor te zorgen dat nieuwe en verbeterde therapieën sneller toegepast kunnen worden in de kliniek, zodat meer patiënten profijt kunnen hebben van de laatste ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van precisiegeneeskunde.

Oncolines B.V. is een dochteronderneming van Symeres Netherlands B.V. , een toonaangevende Contract Research Organization (CRO) op het gebied van geneesmiddelen onderzoek en ontwikkeling met vestigingen in Nederland, Finland en de Verenigde Staten. Oncolines is in 2021 opgericht als een spin-off van Netherlands Translational Research Center B.V. (NTRC), een biotech bedrijf dat sinds 2012 actief is op het Pivot Park in Oss. Oncolines is onderdeel van Symeres (hoofdkantoor Nijmegen) sinds januari 2022.

Informatie over de dienstverlengingsactiviteiten van Oncolines B.V. is te vinden op www.oncolines.com (celbiologisch onderzoek) en www.residencetimer.com (biochemisch onderzoek).

 • Vacature (Senior) Scientist Molecular Profiling
  HBO celbiologie
  (fulltime, 40 uur per week)

  Dit is een voorbeeldbeschrijving. – Deze vacature is inmiddels ingevuld en gesloten.

Oncolines B.V. in Oss, dochterbedrijf van Symeres, is een biotech bedrijf dat werkt op het gebied van de precisiegeneeskunde voor oncologie. Wij helpen farmaceutische bedrijven en onderzoekers wereldwijd het verschil te maken bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker. Dit doen we door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig contractonderzoek op het gebied van celbiologie, moleculaire biologie en bioinformatica. Zo testen wij kandidaat geneesmiddelen van klanten op een grote collectie van genetisch gekarakteriseerde kankercellijnen (het Oncolines cellijn panel) met het doel nieuwe biomarkers te vinden die de activiteit van nieuwe medicijnen kunnen voorspellen in de kliniek. Ons team bestaat uit een groep toegewijde onderzoekers waarin een prettige werksfeer en het delen van kennis en vaardigheden met elkaar centraal staan.

Voor onze snel groeiende onderzoeksafdeling zijn we op zoek naar een onderzoeker (Scientist) met een afgeronde opleiding celbiologie of moleculaire farmacologie op HLO niveau (B.Sc.) en enkele jaren werkervaring.

Als Scientist Molecular Profiling voer je geautomatiseerde celbiologische testen uit voor moleculair farmacologisch onderzoek aan nieuwe kandidaat geneesmiddelen van klanten van Oncolines. Dit zijn farmaceutische en biotechnologische bedrijven, en academische centra wereldwijd. Je voert routinematig verschillende testen met kankercellijnen uit in 384 wells platen. Je analyseert de data en rapporteert en visualiseert deze voor klanten in interactieve rapporten en slide presentaties. Je voert onder meer cellulaire testen uit om de activiteit van nieuwe chemische verbindingen en eiwitmoleculen te bepalen op een grote verzameling van kankercellijnen (het Oncolines® panel). Door de activiteit van verbindingen op het kankercellijn panel te correleren met de aan- of afwezigheid van bepaalde kankergenmutaties, worden nieuwe biomarkers geïdentificeerd die de gevoeligheid van kankers voor nieuwe therapieën kunnen voorspellen.

We zoeken een bioloog (B.Sc.) met kennis en praktische vaardigheden op het gebied van de celbiologie, moleculaire biologie en/of moleculaire farmacologie. Teamgeest, resultaatgerichtheid en flexibiliteit zijn essentieel. Belangrijke eigenschappen zijn verder: nauwkeurigheid, het nemen van verantwoordelijkheid en interesse in nieuwe ontwikkelingen.

Bij voorkeur heb je ervaring met laboratorium automatisering en high-throughput screening.

We bieden je een dynamische, innovatieve en prettige werkomgeving, waar je kunt bijdragen aan translationeel kankeronderzoek. Daarbij krijg je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. Aanstelling is fulltime, 40 uur per week. We bieden een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, 25 vrije dagen, en deelname aan een collectieve pensioenregeling. We bieden een contract voor de duur van één jaar met de intentie dit op termijn om te zetten naar een vaste aanstelling. Afhankelijk van achtergrond en aantal jaren werkervaring word je ingeschaald als Scientist of Senior Scientist.

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat nieuwe en verbeterde therapieën sneller toegepast kunnen worden in de kliniek, zodat meer patiënten profijt kunnen hebben van de laatste ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van precisiegeneeskunde.

Deze vacature is gesloten. We hebben op dit moment geen vacatures Molecular Profiling, maar je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar info@oncolines.com

Oncolines B.V. is een dochteronderneming van Symeres Netherlands B.V., een toonaangevende Contract Research Organization (CRO) op het gebied van geneesmiddelen onderzoek en ontwikkeling met vestigingen in Nederland, Finland en de Verenigde Staten. Oncolines is in 2021 opgericht als een spin-off van Netherlands Translational Research Center B.V. (NTRC), een biotech bedrijf dat sinds 2012 actief is op het Pivot Park in Oss. Oncolines is onderdeel van Symeres (hoofdkantoor Nijmegen) sinds januari 2022.
Informatie over de dienstverlengingsactiviteiten van Oncolines B.V. is te vinden op www.oncolines.com (celbiologisch onderzoek) en www.residencetimer.com (biochemisch onderzoek).

Contact Us for Job Opportunities

 • Oncolines is open for new talent. Please feel free to contact us to check for job opportunities in:

 • Bioinformatics

 • Molecular and Cell Biology

Contact Us for Internships

Oncolines is open for new talent. Please feel free to contact us to check for internships. Our Biology and Bioinformatics teams are open for your application. Many graduate students have joined Oncolines in the past years and several are pursuing their careers at Oncolines. Students have joined us from Radboud University Nijmegen, Avans Hogeschool Breda, Hogeschool Arnhem and Nijmegen, Hogeschool Zuyd Heerlen, Technical University of Eindhoven and Utrecht, Wageningen and Maastricht University.

Key areas where you may contribute are: molecular biology, cell biology, bioinformatics, biochemistry.